Twee supers naar nieuwbouw Marum

Twee supermarkten vestigen zich in de nieuwbouw die binnenkort wordt gerealiseerd in het centrum van Marum.

Vergevorderde gesprekken

Volgens Chris Spakman – hij spreekt namens de particuliere ontwikkelaar Chris Marinus uit Nuis – verhuist de nu al in het centrum van Marum gevestigde supermarkt Lidl naar de nieuwbouw. Daarnaast komt er zo goed als zeker ook een discountsupermarkt in de nieuwe behuizing. ,,De gesprekken hierover zijn in een vergevorderd stadium’’, zegt Spakman. Om welke discountsuper het gaat, wil hij in dit stadium niet zeggen.

Als alles meezit, krijgt ook discountwarenhuis Action een filiaal in de toekomstige nieuwbouw. Ook deze gesprekken zijn evenwel nog niet volledig afgerond. Spakman is optimistisch: ,,In de nieuwbouw die we gaan realiseren in het centrum van Marum hebben we aan commercieel vloeroppervlak zo'n 4000 vierkante meter te vergeven. Het aantal aanvragen van belangstellende detailhandelsbedrijven gaat de 4000 vierkante meter te boven. Als het moet, kunnen we wel 6000 tot 7000 vierkante meter uitgeven.’’

Markt

Ontwikkelaar Marinus hoopt dat met de nieuwbouw nog dit jaar kan worden begonnen. Op dit moment is een aanbesteding in voorbereiding. Op uitnodiging gaan drie aannemers hieraan deelnemen, meldt Spakman. De Marumer PvdA-wethouder Jan Vos bevestigt dat de bedoeling is dat de eerste spade voor de uitvoering van het ambitieuze centrumplan nog dit jaar de grond ingaat.

Volgens Vos is uit onderzoek gebleken dat er een markt is voor een derde supermarkt in Marum. Dat werd eerder nog aangevochten door de zittende twee supermarkten Lidl en Albert Heijn bij de Raad van State in Den Haag. Die strijd werd evenwel in het voordeel van de gemeente beslist.

Vos wijst erop dat de verhuizing van Lidl naar de nieuwbouw nog niet helemaal in kannen en kruiken is. Zolang de contracten niet zijn getekend, houdt hij rekening met de mogelijkheid dat Lidl tussentijds nog afhaakt.

Zorgappartementen

Op de begane grond van de nieuwbouw worden winkels gerealiseerd. Op de bovenetage komen de zorgappartementen van Zonnehuis De Hoorn dat eind 2017 verhuist naar het centrum. In verband met de geldnood waarin Zonnehuisgroep Noord verkeert, ziet Marum af van het verstrekken van gemeentegarantie voor de nieuwbouw. De afspraak is nu dat ontwikkelaar Marinus ook de nieuwbouw van De Hoorn voor zijn rekening neemt. Hij verhuurt of verkoopt het nieuwe complex vervolgens aan de gemeente of aan de Zonnehuisgroep.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.