Tweede ster voor De Groene Lantaarn

Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde heeft een tweede Michelinster toebedeeld gekregen. De sterren voor 2016 werden maandagochtend uitgereikt in het De La Mar theater in Amsterdam.

Het nieuws is ruim een half uur oud en de felicitaties voor de extra ster stromen binnen. Zus Laura Eggen van mede-eigenaar en chef-kok Jarno Eggen vermoedt dat de Michelin-inspecteur is herkend. ,,Auto's met Belgische kentekenplaten en mannen alleen vallen wel op. Bovendien is het waarschijnlijk dezelfde inspecteur die destijds restaurant De Lindenhof in Giethoorn heeft gekeurd toen die een ster kreeg. Mijn broer en schoonzus waren daar op dat moment werkzaam."

Jarno Eggen en Cindy Borger namen restaurant De Groene Lantaarn in 2010 over. Ze zijn gespecialiseerd in de Franse keuken. ,,Ze laten er ontzettend veel voor'', vertelt Laura Eggen. ,,Hun sociale contacten staan op een laag pitje.''

Behouden sterren

Restaurant Onder de Linden in Aduard, In de Molen in Onderdendam en De Vlindertuin in Zuidlaren behouden hun ster. Michelin laat dit jaar geen sterren vervallen in Nederland.

Friesland heeft er een sterrestaurant bij: Heeren van Harinxma op landgoed Lauswolt kreeg vandaag één ster. De twee driesterrenrestaurants die Nederland telt - De Leest in Vaassen en De Librije in Zwolle - behouden hun sterren. De uitbater van De Leest is Jacob-Jan Boerma, die opgroeide in Annen.

Geschiedenis

De Michelinsterren worden in Nederland uitgereikt sinds 1957. Ze worden vergeven aan een restaurant met een goede bediening en met ‘een heel goede keuken in zijn categorie'.

Foto: DvhN Archief Gerrit Boer - De eigenaren van de Groene Lantaarn aan het werk

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.