Tweede verdachte schietpartij Korreweg gepakt; identiteit voortvluchtige derde bekend

De politie Noord-Nederland heeft een tweede verdachte (20 jaar uit Groningen) aangehouden voor de schietpartij vorig weekend aan de Korreweg. Daarbij werd een 21-jarige student in zijn rug geschoten. De jongen is blijvend verlamd.

Naar nu bekend is geworden, blijkt de politie afgelopen woensdag een 20-jarige man uit Groningen te hebben opgepakt. Dat bevestigt Melanie Kompier van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Ernest Zinsmeyer van de politie meldt dat de 20-jarige 14 dagen in bewaring blijft. Op de vraag of de arrestant zichzelf heeft gemeld, houdt de politiewoordvoerder zich op de vlakte. ,,Dat wil ik op dit moment in het midden laten.'' Of het wapen wel of niet is gevonden, daar wil het politieteam geen mededelingen over doen.

Lichtgetinte mannen

Het 21-jarige slachtoffer werd in de nacht van zaterdag op zondag belaagd door drie licht getinte mannen, die hem aanspraken toen hij hen voorbijfietste op de Korreweg. Daarna werd hij aangevallen en beschoten. Toen hij wegvluchtte werd hij nogmaals beschoten en in zijn rug geraakt.

Foto: 112 Groningen/Martin Nuver

De politie heeft het vermoeden uitgesproken dat het slachtoffer willekeurig zou zijn. De student zal de rest van zijn leven vanaf z'n middel verlamd zijn. Wat de toestand van de man is, zegt Zinsmeyer: ,,Hij is zwaargewond en zijn toestand is niet veranderd. Het lijkt er op dat het slachtoffer zonder noemenswaardige aanleiding betrokken is geraakt bij het incident.''

Identiteit derde man bekend

,,Er wordt nog gezocht naar een derde verdachte'', vertelt Kompier. De identiteit van deze verdachte is bekend. Eerder arresteerde de politie Noord-Nederland een 19-jarige man uit Groningen vlakbij de aangetroffen vluchtauto.

Voorgeleiding

De tweede arrestant is vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Dinsdag werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de zaak. Dat leverde 14 tips op.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.