Tweetal aangehouden voor betrokkenheid dode Veendamse: ex en bekende

Een man van 43 en een vrouw van 42, beiden uit Veendam, zijn dinsdagochtend door de politie aangehouden. Ze zijn mogelijk betrokken bij de dood van de 38-jarige Veendamse Hilly Rogaar, afgelopen november.

De 43-jarige man is de ex van de omgekomen Veendamse. De 42-jarige Veendamse die ook is opgepakt, is een kennis van het slachtoffer. De politie kan niet met zekerheid zeggen wat de relatie is tussen de twee verdachten. ,,Het lijkt er niet op dat ze een verhoudingen hebben'', aldus een woordvoerder.

Twijfelachtige dood

Rogaar werd op 5 november levenloos gevonden in haar woning aan de Leidekkerstraat. In eerste instantie leek de vrouw een natuurlijke dood te zijn gestorven.

Maar, omdat na de sectie en lijkschouw de doodsoorzaak twijfelachtig bleef, startte de politie een onderzoek. Tien rechercheurs werden op de zaak gezet. De woning werd doorzocht en er werd een buurtonderzoek gehouden. Een woordvoerder van de politie meldde destijds dat de politie volledig in het duister tastte over de mogelijke oorzaak van haar dood. Gaandeweg het onderzoek bleek de vrouw waarschijnlijk toch om het leven gebracht.

Kinderen

De drie jonge kinderen van de overleden verpleegster woonden sinds haar overlijden in november bij haar ex. De familie is ingelicht over zijn aanhouding en in overleg wordt opvang voor de kinderen geregeld.

Beide verdachten zitten vast in beperking. Dit houdt in dat zij alleen contact mogen hebben met hun advocaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.