UMCG biedt personeel 5000 euro bindingspremie om te blijven

Het UMCG wil een premie van 5000 euro aanbieden aan medewerkers in zogenoemde schaarse functies.

Het gaat om personeel rondom het operatieproces, zoals operatiekamerassistenten,  anesthesiemedewerkers en intensive care-verpleegkundigen. Als zij drie jaar blijven krijgen zij 5000 euro bindingspremie, zo is de bedoeling. De ondernemingsraad moet het voorstel nog beoordelen.

Vacatures voor de zogenoemde schaarse functies zijn op dit moment niet meer te vervullen. De krapte is zo groot dat het UMCG onlangs vier operatiekamers moest sluiten vanwege personeelsgebrek. Deze operatiekamers blijven de rest van het jaar dicht.

Het UMCG biedt medewerkers in schaarse functies rondom het operatieproces niet alleen een bindingspremie aan, maar vraagt de parttimers onder hen ook om het dienstverband uit te breiden naar veertig uur. Dit vraagt het ziekenhuis ook aan medewerkers in schaarse functies in de verpleging en de klinische ondersteuning, waar dezelfde problematiek speelt. Als deze medewerkers bereid zijn om meer te gaan werken staat daar ook een beloning tegenover.

De maatregelen maken deel uit van een breder pakket om de capaciteit weer op orde te brengen. Zo kijkt het UMCG ook naar de werving en opleiding van nieuw personeel en een andere organisatie van het werk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.