UMCG heeft corona-uitbraak nog niet helemaal onder controle, maar besmettingen met Britse variant nemen af

Foto: ANP

De corona-uitbraak op een verpleegafdeling in het UMCG neemt in vaart af. Sinds maandag werd het virus bij twee patiënten en twee medewerkers aangetroffen, waardoor het totale besmettingscijfer uitkomt op 56. Eén patiënt overleed.

De uitbraak op de afdeling thoraxchirurgie zorgde sinds vorige week maandag voor een moeilijke situatie in het UMCG. Omdat een aantal patiënten op het moment dat de uitbraak geconstateerd werd al was overgebracht naar een andere afdeling, moest grootschalig bron- en contactonderzoek worden opgezet. In totaal werden 26 besmette patiënten en 30 besmette medewerkers gevonden.

Eén patiënt overleed aan de gevolgen van het coronavirus, maakte het ziekenhuis maandag bekend. Directeur Ate van der Zee van het UMCG noemde het een verdrietig en pijnlijk moment: ,,Iedereen doet er echt alles aan om besmettingen te voorkomen, zeker op de werkvloer, en toch gebeurt het.’’

Over paar dagen onder controle

Inmiddels neemt het aantal besmettingen af en komt de uitbraak tot rust. Volgens woordvoerder Lex Kloosterman kan het nog wel een paar dagen duren voordat de uitbraak volledig onder controle is. Er blijft dan ook preventief getest worden op de afdeling. Waar nodig wordt bron- en contactonderzoek opgestart.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus