UMCG heeft uitbraak resistente bacterie snel onder controle

Een uitbraak van de resistente darmbacterie VRE in het UMC Groningen is weer onder controle. De extra hygiëne-maatregelen om verspreiding te voorkomen zijn niet meer nodig.

Op 3 september bleek dat enkele patiënten in het universitaire ziekenhuis besmet waren met de VRE-bacterie. Dat noopte het UMCG tot maatregelen, omdat andere patiënten ziek zouden kunnen worden van deze darmbacterie die lastig is te bestrijden met antibiotica.

Alle patiënten die met de eerste groep besmette patiënten in contact zijn gekomen, zijn onderzocht. Uit die screening is gebleken dat er verder niemand besmet is geraakt. ,,Alle maatregelen die zijn genomen om verdere verspreiding van VRE te voorkomen, zijn zeer goed nageleefd’’, laat het UMCG weten. ,,Hierdoor kan het UMCG nu weer terug naar normale bedrijfsvoering.’’

Begin vorig jaar was er ook een uitbraak van VRE waardoor meerdere afdelingen tijdelijk minder patiënten konden opnemen. Er waren toen wel andere patiënten met de bacterie besmet geraakt. Ook toen is er voor zover bekend niemand ziek van geworden.

Patiënten in UMCG besmet met darmbacterie
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.