UMCG kan waterstoring dit keer zonder tankwagens af

Het Universitair Medisch Centrum Groningen weet de waterstoring van maandagmiddag vooralsnog goed te doorstaan. Het personeel is gevraagd zo min mogelijk water te gebruiken.

Haren en groot deel Groningen zonder water
Lees verder

Uit sommige kranen in het ziekenhuis komt geen of nauwelijks water, zegt UMCG-woordvoerder Janneke Kruse. „En er zijn ook plekken waar het water nog gewoon werkt.”

Onder het UMCG zitten twee grote bassins vol water dat in geval van nood kan worden gebruikt. Het ziekenhuis kan het daarmee een paar uur op eigen kracht volhouden, schat Kruse. Duurt een waterstoring langer, dan hebben de patiënten, verpleegkundigen en artsen hulp van buitenaf nodig.

Tankwagens met water

Dat gebeurde tien jaar geleden, vertelt Kruse. Een waterstoring duurde in maart 2008 zo lang, dat de bassins leeg dreigden te raken. Het Waterbedrijf Groningen regelde vervolgens tankwagens die water van elders aanvoerden.

Zo’n scenario lijkt tijdens de waterstoring van maandagmiddag niet aan de orde. Kruse: „We redden het tot nu toe prima.”

Martini Ziekenhuis

Ook bij het Martini Ziekenhuis zorgt het watertekort tot nu toe niet tot grote problemen. „Ook wij merken de verminderde waterdruk”, twittert het ziekenhuis. „We hebben voldoende water in voorraad om de zorg te continueren. Wel hebben we intern opgeroepen niet onnodig water te verbruiken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.