Update: Nu veertien UMCG'ers op covid-afdeling besmet met coronavirus

Het UMCG in Groningen, aanzicht Hanzeplein Foto: Jilmer Postma

Op een van de covid-verpleegafdelingen van het UMC Groningen zijn veertien medewerkers besmet met het coronavirus. Afgelopen dagen bleek al dat er negen besmettingen waren. Na het testen van iedereen die op de afdeling heeft gewerkt, zijn er vijf nieuwe gevallen ontdekt.

Het gaat bij elkaar om negen verpleegkundigen, twee artsen en twee ondersteunende medewerkers. De bron- en contactonderzoekers van het UMCG hebben nog geen duidelijke bron van de besmettingen kunnen vinden. De medewerkers op de corona-afdelingen werken altijd in beschermende kleding en met medische ffp2-mondmaskers, dus betere mondkapjes dan de gewone.

Drie besmettingen

Op een andere covid-afdeling van het UMCG waren eerder dit jaar wel drie besmettingen maar verder zijn de medewerkers die coronapatiënten behandelen tot nu toe gevrijwaard gebleven. Ook personeel van omliggende afdelingen zoals de balie zijn maandag getest. Daar zijn geen nieuwe besmettingen bij ontdekt.

De zorg aan coronapatiënten is niet in geding. Er zijn nog genoeg verpleegkundigen van de afdeling zelf of uit een interne poule die de besmette medewerkers kunnen vervangen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen
Coronavirus