Uiterlijk vrijdag duidelijkheid over komst Circus Renz naar Groningen

De gemeente Groningen heeft twee locaties op het oog voor de wagens van Circus Renz. Die wil in de kerstvakantie een reeks voorstellingen geven, maar op het Suikerunieterrein is geen geschikte plek.

Het circus had een plek op het Suikerunieterrein op het oog voor de plaatsing van drie circustenten, maar die is niet beschikbaar. Het management trok aan de bel nadat bleek dat het terrein, in tegenstelling tot vorig jaar, één grote bouwput was.

Drafbaan te duur

Het circus wilde uitwijken naar de Drafbaan, maar moest dan een hogere huur betalen. Daar voelde het niets voor. Raadslid Jan Pieter Loopstra (PvdA) wilde weten of de stad deze kerstvakantie zonder circus zit.

Oplossing in zicht?

Wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) zegt dat er hard aan een oplossing wordt gewerkt. Achter het oude zeefgebouw op het Suikerunieterrein was ook plek, maar dit is volgens de wethouder niet naar de zin van het circus mede omdat de tenten dan niet goed te zien zijn. Ook is de weg onverhard. Van der Schaaf verwacht dat er uiterlijk vrijdag duidelijkheid is over een van de twee andere locaties die in beeld zijn. Welke wil hij nu nog niet zeggen.

Als deze niet voldoen, dan is het circus toch op het Suikerunieterrein aangewezen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.