Uitgezet gezin eist in kort geding woning op

Het gezin dat wegens wietteelt uit huis is gezet en maanden met jonge kinderen op een motorbootje woonde, eist in kort geding een woning.

In Groningen heeft een corporatie een woning aangeboden maar die dreigt aan de neus van de ouders met drie kinderen voorbij te gaan omdat ze niet akkoord gaan met de voorwaarden.

,,Het gezin moet eerst de kosten van het proces voor huisuitzetting en van ontruiming betalen. En het moet het hoger beroep tegen het ontbinden van het huurovereenkomst intrekken’’, zegt advocaat Tim Bodewes. ,,Dat gaat te ver.’’ Volgens hem was de uitzetting niet rechtmatig.

De man des huizes teelde vijftig wietplanten in een huurhuis, waarop uitzetting volgde volgens de richtlijnen van de vijf woningcorporaties en de gemeente.

De rechter bepaalde onlangs echter dat de familie met spoed weer een huis moet krijgen. ‘Bij uitzondering’ bieden de corporaties een jaar proefwonen aan. Het Leger des Heils gaat begeleiden.

Het kort geding dient donderdag of vrijdag. ,,We willen voorkomen dat het huis aan een ander wordt toegewezen’’, aldus Bodewes.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.