Uitzonderlijk lange rij voor Groningse vestiging Pathé

Een uitzonderlijk lange rij voor de Groningse vestiging van bioscopenketen Pathé. Groningers met een Stadjerspas mogen woensdag voor een euro naar de film.

De Stadjerspas wordt uitgedeeld aan Groningers met een laag inkomen. Met de pas krijgen zij korting bij onder meer sportverenigingen. Zo'n zeven keer per jaar kunnen zij voor een euro de Pathé in.

Binnenstad

De binnenstad van Groningen is woensdag overlopen door bezoekers. De herfstvakantie en het aangename weer lokten tienduizenden Noorderlingen naar de stad. Een groot deel, vooral jongeren in groepen, kwam met het openbaar vervoer dat woensdag voor inwoners van de provincies Groningen en Drenthe vrij reizen aanbood.

Bij de vestiging van Primark aan de Westerhaven moesten extra beveiligers bij de deuren worden geposteerd om de consumentenstroom in goede banen te leiden. In de Herestraat kon je, zoals ondernemers graag zien, op de koppen lopen. Bij Ikea, een van de grootste publiekstrekkers van Groningen raakten de parkeerplaatsen voor auto's snel vol.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.