Nu de nieuwe Booneschanskerbrug officieel in gebruik is genomen, kan ook de Ulsderbrug worden aangepakt.

Die brug ligt in Klein Ulsda, op enkele kilometers afstand van Booneschans, en verkeert ook in slechte staat. Hij hoeft niet vervangen te worden, zoals de Booneschanskerbrug, maar moet wel worden opgeknapt om veilig te blijven.

Vorig jaar was er even sprake van dat de Ulsderbrug al hersteld zou worden en daardoor weken niet bruikbaar zou zijn. Dat op een moment ook Booneschanskerbrug was afgesloten. Boeren zouden daardoor tientallen kilometers om moeten rijden. Na protesten besloten de gemeenten Westerwolde en Oldambt de aanpak van Ulsderbrug uit te stellen.

Oude brug wordt hergebruikt

,,Nu de nieuwe Booneschanskerbrug er ligt, kunnen we wel met de Ulsderbrug aan de slag’’, zegt woordvoerder Kasper Schomaker van Westerwolde. ,,Over het meest geschikte tijdstip praten we met Oldambt, de aannemer en LTO.’’

Wethouder Jurrie Nieboer van Oldambt opende de Booneschanskerbrug. ,,Het heeft vier jaar geduurd voordat de nieuwe er lag, omwonenden hebben veel geduld moeten hebben maar ik ben blij dat het nu zo ver is.’’

Het brugdek van de oude Booneschanskerbrug, dat nog wel in goede staat is, krijgt overigens een nieuw leven. De provincie gaat het in Blauwestad een nieuwe plek geven.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen