Unieke wedstrijdbal vv ‘t Zandt spoorloos verdwenen

De wedstrijdbal waarmee de allerlaatste wedstrijd van vv ‘t Zand is gespeeld, is zaterdagmiddag spoorloos verdwenen.

De mannen van ‘t Zandt waren juist zo blij en trots dat ze met de bal hun allerlaatste wedstrijd mochten spelen. Het is een speciale Eredivisiebal die is ontworpen door de bekende Nederlandse tatoeëerder Henk Schiffmacher. Geen enkele amateurclub had de bal nog in bezit. ‘t Zandt wel. Zij regelde de bal als stunt. De club stopt na 85 jaar namelijk te bestaan. Zaterdag was een speciale wedstrijd, met dus een speciale wedstrijdbal.

,,Na de wedstrijd hebben we de bal niet meer gezien’’, zegt voorzitter Tim Dijkhuis. Dat was rond kwart over vier in de middag. Ze speelden het duel tegen V.V. De Fivel, de voetbalclub uit het naastgelegen Zeerijp. Er heerst al jaren rivaliteit tussen de twee clubs. De aanvoerder van De Fivel zegt niet te weten waar de bal is. Volgens Dijkhuis heeft in ieder geval niemand binnen ‘t Zandt de bal. „Het ding is niet bij iemand van ons elftal. We hebben iedereen gevraagd.”

Zoekactie

De voetbalvereniging heeft via Facebook een zoekactie naar de voetbal gestart. Met de bal is tot nu toe alleen de laatste wedstrijd gespeeld. Het was echter de bedoeling dat de bal ook tijdens het slotfeest - op 24 juni - gebruikt zou worden. „We wilden er graag nog een keer mee voetballen. Het is een leuk, uniek ding.”

Zaterdag speelde de club het laatste duel ooit. Het dorp had niet meer genoeg spelers en besloot van dit laatste jaar een knallend eindjaar te maken. ‘t Zandt won overigens met 2-0 van de club uit Zeerijp.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.