VCP: Pak overlast Blauwe Roos aan

WINSCHOTEN De opstoppingen bij verkeersknooppunt de Blauwe Roos in Winschoten komen VCP-raadslid Engel Modderman de neus uit.

Via schriftelijke vragen dringt hij bij burgemeester en wethouders aan op maatregelen.

Weggebruikers staan vaak stil bij het verkeersknooppunt nabij autosnelweg A7. Vrijdagochtend was het weer raak. Volgens Modderman was er sprake van een ongeorganiseerde chaos. In de volksmond is sprake van de Blauwe Knoop of Blauwe Ergenis. De opstoppingen worden soms verergerd doordat de Beertsterbrug open staat om scheepvaartverkeer doorgang te verlenen.

,,Deze verstopte verkeersader is voor vele verkeersdeelnemers een grote ergernis”, schrijft Modderman. ,,Ook voor de hulpdiensten – ambulance, politie en brandweer – vormt dit een enorm struikelblok. In geval van zeer hoge spoed zal een normale doorgang onmogelijk zijn.”

De VCP-fractie wil dat de gemeente zo snel mogelijk met de provincie in overleg gaat om de situatie verkeerstechnisch te verbeteren. Het is overigens niet voor het eerst dat Modderman en zijn partij zich beklagen over de Blauwe Roos. De communisten hebben veel vaker hun ergernis geuit over de opstoppingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.