VGZ sluit akkoord met Martini Ziekenhuis

Zorgverzekeraar VGZ heeft vrijdag met alle Nederlandse ziekenhuizen een zorgcontract afgesloten voor 2016. Ook het akkoord met het Martini Ziekenhuis in Groningen is nu rond.

Coöperatie VGZ heeft redelijk veel verzekerden in de stad Groningen, al zijn meer Stadjers verzekerd bij Menzis en Achmea. De zorgverzekeraar leek er met enkele noordelijke ziekenhuizen niet uit te komen, maar heeft nu toch ook overeenstemming bereikt met het Martini Ziekenhuis. Eerder deze week sloot VGZ al een contract af met het UMCG en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen.

Volgens VGZ lukte het niet eerder tot afspraken te komen omdat sommige ziekenhuizen aanzienlijk hogere bedragen rekenden voor behandelingen dan vergelijkbare ziekenhuizen. Het Martini is zo’n 3 procent duurder dan andere ziekenhuizen, om de nieuwbouw terug te verdienen.

Hans Feenstra, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis, is tevreden: ,,Om tot een overeenkomst te komen, moeten beide partijen bereid zijn wat water bij de wijn te doen, en uiteindelijk hebben we dat allebei gedaan. Zo stellen we het belang van onze patiënten en verzekerden voorop."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.