VGZ-verzekerden onzeker van zorg in Martini

Het Martini Ziekenhuis Groningen botst hard met zorgverzekeraar VGZ. Topman Hans Feenstra van het Martini houdt er sterk rekening mee dat het niet gaat lukken om tot een contract te komen zodat VGZ-verzekerden hun zorg in zijn ziekenhuis niet geheel vergoed krijgen.

,,Het wordt erg lastig om tot een contract komen maar we zijn nog in gesprek'', zegt Feenstra. ,,De 25.000 patiënten van het Martini Ziekenhuis die bij VGZ verzekerd zijn, kunnen mogelijk volgend jaar niet meer bij hun eigen ziekenhuis en dokter terecht, of ze krijgen maar een gedeelte van de rekening vergoed. Dat geldt niet voor patiënten die verzekerd zijn bij alle andere zorgverzekeraars. Ik wil dan ook de huidige patiënten maar ook toekomstige patiënten van het Martini Ziekenhuis die verzekerd zijn bij VGZ, oproepen de komende tijd goed de ontwikkelingen te volgen. En dat mee te nemen in hun overwegingen bij welke zorgverzekeraar ze verzekerd willen zijn om niet onverwacht met deze nare gevolgen geconfronteerd te worden.''

VGZ zegt in een eerste reactie te verwachten dat het uiteindelijk toch wel goed gaat komen met het contract en dat de patiënten hun rekening waarschijnlijk wel vergoed krijgen. Ook met het Wilhelmina Ziekenhuis Assen en MCL Leeuwarden heeft VGZ nog geen contract.

VGZ en zijn merken zoals Univé en ZEKUR hebben relatief weinig verzekerden in het Noorden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.