VV Buinen in shock: alle vier inzittenden ongeluk Stadskanaal lid van voetbalclub

Alle vier slachtoffers van het ongeluk in Stadskanaal waren lid van voetbalvereniging Buinen. Twee mannen van 23 jaar kwamen vannacht om het leven in Stadskanaal.

De voetbalclub is in shock. ,,Een ongekend drama voor onze club. Eén van de twee verongelukte spelers was van jongs af aan al lid”, zei voorzitter Rudy Pepping. Vanmiddag houdt de club een inloopbijeenkomst voor alle leden. ,,We moeten nu zoveel mogelijk nazorg bieden. Leden kunnen met elkaar in gesprek en een condoleanceregister tekenen.”

Alle duels Buinen afgelast

Alle wedstrijden van vv Buinen zijn in overleg met de KNVB afgelast. De club heeft 3 seniorenelftallen en 5 jeugdelftallen. De spelers die betrokken waren bij het ongeluk, speelden in de hoofdmacht. Die speelde donderdagavond een oefenwedstrijd tegen Pekelder Boys, ter voorbereiding op het bekerduel dat ze dit weekend zouden spelen tegen DVC’59 uit Nieuw-Dordrecht.

Op terugweg van oefenduel

Het ongeluk gebeurde toen ze op de terugweg waren van dat duel. In Stadskanaal botste hun auto op een boom. Hoe dat kon gebeuren is een raadsel. De weg staat niet bekend als gevaarlijk. De dodelijke slachtoffers zijn beide 23 en afkomstig uit Buinen en Borger.

De twee andere inzittenden (van 21 en 17 jaar) van de auto raakten gewond.

Burgemeester Seton: 'Niet te bevatten verdriet'

Burgemeester Jan Seton zegt namen sde gemeente Borger-Odoorn er alles aan te doen om de betrokken na het trieste ongeluk te ondersteunen.
“Ik heb in Stadskanaal en in de kantine in Buinen de verslagenheid gezien en gevoeld. Een hechte vriendengroep waar twee mensen zomaar uit worden weggerukt, en de andere twee in kritieke toestand in het ziekenhuis liggen, dat is niet te bevatten. Wij doen er als gemeente alles aan om de
betrokkenen in deze bizarre omstandigheden te ondersteunen”, zegt burgemeester Seton.

In het gemeentehuis vindt vrijdag overleg plaats met onder meer gemeente, GGD, het Sociale Team en communicatie. Er is nauw overleg met het bestuur van de
voetbalvereniging in Buinen.

Buurtbewoner over ongeluk Stadskanaal: 'We hoorden een enorme klap'
Lees verder
Ongeluk Stadskanaal: Dodelijke slachtoffers komen uit Borger en Buinen
Lees verder

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.