VV Niekerk moet jaartje wachten op kunstgras

Al langere tijd ijvert het bestuur van de club voor de aanleg van een kunstgrasveld op sportpark Eekeburen. De ondergrond van de bestaande trainingsvelden laat te wensen over. Bovendien is er te weinig oefenruimte en is deze vaak erg nat. Eén dag regen maakt de velden al onbespeelbaar.

Daardoor kunnen trainingen in de herfst en de winter regelmatig geen doorgang vinden. Het steekt de Niekerkers dat bijna alle clubs al wel over kunstgras beschikken. Voetbalvereniging Niekerk heeft een bloeiende jeugdafdeling. Ook de 50-plus trainingen zijn succesvol.

Noodzaak

Burgemeester en wethouders van Grootegast onderkennen de noodzaak van een kunstgrasveld op het sportcomplex in Niekerk. Op dit moment laat de financiële positie van de gemeente de investering die hiermee gemoeid is, echter niet toe, zo stelt het college. B en W zijn er niet in geslaagd om in de begroting voor volgend jaar financieel ruimte te maken voor deze investering. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om de uitgave in ieder geval één jaar uit te stellen. B en W verwachten dat de financiële positie tegen die tijd gunstiger is. Aan de raad wordt voorgesteld om eind volgend jaar te bekijken of in de begroting over 2017 hiervoor alsnog middelen kunnen worden gevonden.

Volgende week dinsdagavond buigt de gemeenteraad zich over dit voorgestelde uitstel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.