VV Niekerk op zoek naar geld voor kunstgras

B en W van Grootegast gaan volgend jaar al samen met voetbalvereniging Niekerk op zoek naar financiën voor de aanleg van een kunstgrasveld.

Die toezegging deed sportwethouder Kor de Wagt (PvdA) dinsdagavond tijdens de raadsvergadering. Dat was op aandrang van de gemeenteraad die vindt dat 2016 moet worden benut om fondsen aan te boren voor de aanleg van het kunstgrasveld. Hiermee is in totaal een investering van rond de vier ton gemoeid.

Vanwege geldkrapte zien B en W pas kans om in de begroting van 2017 een bijdrage vrij te maken voor voor deze voorziening. Diverse raadsfracties waarschuwden B en W dat 2016 geen verloren jaar mag worden voor VV Niekerk. Volgend jaar moet daarom worden gebruikt om de benodigde voorbereidingen te treffen voor de aanleg van het kunstgrasveld. In navolging van Grootegast wordt het beheer van de accommodatie in handen gelegd van een nieuw op te richten private stichting.

Alle raadsfracties onderkennen de noodzaak van de uitbreiding van de accommodatie in Niekerk. Nu komen trainingen regelmatig te vervallen doordat de bestaande voetbalvelden te nat zijn. De bijdrage van de club bestaat uit zelfwerkzaamheid door actieve leden. Wethouder De Wagt toonde zich onder de indruk van de 'geweldige unanimiteit' die de raad deze avond aan de dag legde om VV Niekerk in haar vurige wens tegemoet te komen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.