Vaccineren van zorgpersoneel in Groningen voortvarend van start

Buiten Martiniplaza vormt zich een kleine rij van zorgpersoneel dat een afspraak heeft voor een vaccinatie.

In Martiniplaza in Groningen is vrijdagochtend begonnen met het vaccineren van het zorgpersoneel. In zes weken tijd worden hier zo’n 7000 medewerkers van verpleeghuizen en verzorgingshuizen ingeënt tegen het coronavirus.

Zowel binnen en buiten moest het zorgpersoneel wel even wachten voordat het aan de beurt was voor de prik met het Pfizer-vaccin. ,,Maar dat geeft echt niks”, zegt locatiemanager Marcel Visser. ,,Hoe mooi is het dat we nu echt zijn begonnen het vaccineren van het zorgmedewerkers?”.

Vaccinatieshirt

Heel mooi, vindt Lisa Wang (23) uit Groningen. De geneeskundestudente werkt in een verpleeghuis in Assen en was vrijdag als een van de eersten aan de beurt. Ze had er haar speciale vaccinatieshirt voor aangetrokken: een olijfgroen hemd met gaten op de schouders.

,,Deze heb ik altijd aan als ik geprikt moet worden”, zegt Wang. ,,Ik krijg er vaak complimenten over van de mensen die de prik zetten. Zonet ook weer.”

Wachten op meer vaccins

In Martiniplaza worden eerst vier van de twaalf prikkamers gebruikt. Pas als eer meer vaccindoses naar GGD Groningen komen, kan de capaciteit omhoog. Dit zal volgens directeur Jos Rietveld niet eerder zijn dan medio februari. Tot die tijd worden er dagelijks maximaal 350 mensen ingeënt in Martiniplaza.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen