Vakbond over 500 ontslagen Treant: afspraak was geen gedwongen ontslagen

Ziekenhuislocatie Bethesda in Hoogeveen.

Vakbond FNV reageert geschrokken op de aankondiging van vijfhonderd ontslagen bij de Treant Zorggroep in Stadskanaal, Emmen en Hoogeveen.

,,Er ligt een sociaal plan en daarin staat dat er geen gedwongen ontslagen plaatsvinden’’, zegt Harma Schrage van FNV Zorg en Welzijn. Er was bekend dat de gedeeltelijke sluiting van de ziekenhuizen in Stadskanaal en Hoogeveen banen ging kosten, maar het getal van vijfhonderd formatieplaatsen is nieuw.

Natuurlijk verloop

Bestuurder Rolf de Folter stelde dat het hopelijk opgelost kan worden door natuurlijk verloop. Hij is in gesprek met de gemeenten en met andere ziekenhuizen, die ook een deel van de patienten uit Hoogeveen en Stadskanaal moeten overnemen. Maar De Folter sluit gedwongen ontslagen niet uit.

,,Dan moet hij eerst maar eens goed aantonen waarom die gedwongen ontslagen dan echt nodig zijn, want wij gaan daar niet zomaar mee akkoord’’’, is de eerste reactie van Schrage.

Financieel zwaar weer

De Treant Zorggroep is wel in financieel zwaar weer gekomen. Vooruitlopend op de afslankingsplannen lopen al personeel en patiënten weg. Daardoor komt de zorggroep in de rode cijfers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen