Vakken voor wachtenden in drukke Herestraat in Groningen

De lijnen in de Herestraat in Groningen moeten de coronaregels voor bezoekers verduidelijken. Foto: Archief DVHN

De Herestraat in Groningen krijgt vakken voor wachtenden. Daarnaast wordt een streep in het midden van Gronings drukste winkelstraat gezet. De lijnen worden in de nacht van vrijdag op zaterdag aangebracht.

De vakken voor wachtenden, die langs de gevels van de winkels worden gecreëerd, moeten het winkelend publiek helpen op de juiste plek te wachten.

Met de streep in het midden van de straat wordt aangegeven aan welke kant van de straat bezoekers het beste kunnen lopen.

Lange rijen voor winkels

De lijnen worden in opdracht van de Groningen City Club en winkeliersvereniging Herestraat aangebracht. Zij willen hiermee de duidelijkheid voor bezoekers vergroten. De lijnen moeten bovendien helpen bij het in acht nemen van de anderhalvemeterregel.

Aanleiding voor het aanbrengen van de lijnen is de lange rijen die voorgaande weekenden voor winkels ontstonden. Rijen die ervoor zorgden dat andere bezoekers moeilijk op een veilige manier konden passeren.

,,En dat willen we niet”, zegt voorzitter Eric Bos van de Groningen City Club. ,,Het is al minder druk dan normaal. Daarom is het zeer belangrijk dat de mensen die wel komen winkelen zich daar comfortabel bij voelen.”

Vanuit het actieprogramma Gastvrij Groningen wordt ook nog ingezet op kleinschalige charme-acties. Deze hebben als doel bezoekers op een leuke manier te verrassen.

menu