Van dakterras gevallen studenten komen er goed vanaf

De twee studenten die gisterenavond van een dakterras aan de Visserstraat vielen verkeren buiten levensgevaar. De 20- en 22-jarige student zijn na de val naar het UMCG gebracht.

De politie sluit overmatig drank- of drugsgebruik uit. Volgens de woordvoerder waren de jongens in een vriendelijke stoeipartij terecht gekomen. Daarbij vielen ze aan de zijkant van het dakterras door de rieten afrastering in het naastgelegen binnenplaatsje.

De tweede- en vierdejaars student raakten beide gewond en werden per ambulance naar het Universitair Medisch Centrum Groningen gebracht. Bekenden van de twee ongelukkigen bevestigden na een bezoek aan de heren dat ze beide buiten levensgevaar verkeren, geen hersenletsel opgelopen hebben en het voornamelijk om botbreuken gaat.

De 22-jarige student wist in zijn val de brandladder aan de muur vast te grijpen. Volgens de politiewoordvoerder onderbrak die actie zijn val en kwam hij daardoor minder ongelukkig terecht. De oudste van de twee is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en weer terug thuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.