Van de Nadort: Yes, you can Ahmed

Andre van de Nadort, burgemeester van Ten Boer is een van de dertien PvdA-burgemeesters die zaterdag in de Volkskrant een beroep doen op hun Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb om leider van de PvdA te worden.

De Volkskrant publiceert een deze week aan het partijbestuur en Aboutaleb gerichte brief met daarin de boodschap ‘Yes, you can Ahmed’. Volgens de PvdA-burgemeesters is het tijd dat Aboutaleb zich kandidaat stelt voor het leiderschap van hun partij. Aboutaleb zei enkele weken geleden in Nieuwsuur dat hij zich kandidaat wil stellen als de huidige partijleider, Diederik Samsom, zich terugtrekt.

De dertien burgemeesters, naast Van de Nadort staan ook de namen van Paul Depla (Breda) en Peter Noordanus (Tilburg) onder de brief roepen Aboutaleb nu op zich toch kandidaat te stellen. ‘Het is tijd, maar nog niet te laat. Het land heeft een leidsman nodig die de thermiek in de huidige samenleving aanvoelt en die de goede krachten bundelt en versterkt. Het is tijd het land te gidsen naar een mooie toekomst waar we eendrachtig samenwerken aan een sterk en sociaal land’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.