Van der Noortbad Muntendam gaat dicht

Het doek valt voor het overdekte D.G. van der Noortbad in Muntendam. De gemeente Menterwolde sluit het zwembad nu onderhandelingen over overname door een ondernemer zijn afgeketst.

De gemeente zocht met privatisering van het bad naar een bezuinigingsmogelijkheid. Zo zou het zwembad open kunnen blijven.

Deze ondernemer was bereid om het beheer, exploitatie en onderhoud van het bad voor tien jaar over te nemen, mits de gemeente nog een investering zou doen van € 270.000 euro voor het oplossen van achterstallig onderhoud. De gemeente heeft dat geld er niet voor over. Volgens de gemeente biedt de ondernemer te weinig garanties om het bad nog tien jaar open te houden.

De kosten om het bad zelf open te houden zijn de gemeente te hoog. De sluitingsdatum is nog niet bekend. De gemeente wil de gebruikers van het bad voldoende tijd geven om een alternatief te vinden. De slechte staat van de zuiveringsinstallatie is mede bepalend voor de sluitingsdatum. Het personeel is in dienst van de gemeente. Voor hen wordt een passende oplossing gezocht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.