Van der Valk boos op gemeente

Directeur Victor de Reuver van hotel Van der Valk in Zuidbroek is helemaal klaar met de gemeente Menterwolde. De Reuver schreef een openbare brief.

Volgens De Reuver maakt de gemeente de groei van het horecaconcern onmogelijk. Dat komt volgens hem door een ‘administratieve blunder’.

Het gebied rond het hotel had als bestemming ‘sport spel en recreatie’. Dat past bij het hotel en de naastgelegen Eurohal. In de afgelopen jaren zijn verschillende prestigieuze bouwplannen in de buurt van het hotel afgeketst. Een outletcenter, een nieuw ziekenhuis en een particulier gezondheidscentrum werden - meestal door de provincie - voortijdig afgeblazen. Een teleurstelling voor De Reuver, die steeds plannen klaar had om bij het nieuwe project aan te haken.

Menterwolde veranderde eind 2013 de bestemming van het gebied in ‘agrarisch onbebouwd’. De Reuver zegt dat hij daar pas achter kwam toen hij de gemeente zijn nieuwste ‘ontwikkelingsplannen’ voorlegde. Wat die plannen zijn, wil hij niet zeggen.

Woordvoerder Jan Leegstra van Menterwolde wil niet op de aantijgingen reageren. ,,Van der Valk heeft de gemeente uitgenodigd voor een gesprek over deze kwestie. De gemeente maakt van deze uitnodiging gebruik. Binnenkort wordt een afspraak geregeld. Tot die tijd wil de burgemeester niet inhoudelijk reageren’’, mailt hij de redactie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.