Van smeerolie naar smeren met olijfolie

De oude garage van Douwes Automobielen aan de Friesestraatweg is niet meer. Op de gevel prijkt een nieuwe naam: De Workshop Groningen. Wat je hier kunt doen? Nou, een Elvis Presley Kookworkshop bijvoorbeeld.

Hallo Steven de Korver! Elvis Presley at toch alleen broodjes met pindakaas en banaan?

„Ja, dat klopt! Dat is een van de heel bekende gerechten die hij at. Tijdens de workshop maken we die gerechten na. Er is bijvoorbeeld ook een heel populaire Elvis Presley sandwich. We proberen daar wel een gezondere draai aan te geven. Want Elvis had niet de meest gezonde eetgewoontes. Daarnaast zorgen we voor de echte seventies vibe door verschillende plaatjes van The King te draaien.”

Hoe lang doen jullie dit al?

„Mijn vrouw Elke en ik hebben al jaren een evenementenbureau en cateringbedrijf. Elke is het culinaire wonder en samen gaven we kookworkshops op locatie met onze foodtruck. Maar het bleek heel moeilijk om grote groepen te herbergen. We hebben gezocht naar ruimtes die we konden afhuren, maar daar was in de stad nog niet veel voor te vinden. Dus hebben we een halfjaar geleden zelf een locatie geopend.”

Moest er veel aan het pand gebeuren voordat jullie er workshops konden geven?

„Wel aardig wat. Hier zat eerst een autogarage. Boven de oude smeerput is een kookeiland gebouwd. Waar ze vroeg met smeerolie in de weer waren, smeren wij nu met olijfolie.

Wat voor workshops geven jullie?

„Vooral kookworkshops. Maar we geven ook schilder- en lachworkshops en doen van alles op het gebied van teambuilding. We hebben bijvoorbeeld een Alice in Wonderland Teambuilding. Gasten worden dan ontvangen door de Gekke Hoedenmaker en er wordt thee geschonken. Vooral bedrijven weten ons te vinden. Zo zaten hier laatst een paar vastgoedondernemers die van een vrouw leerden hoe je op de Cubaanse manier sigaren rolt. Zaten al die ondernemers hier aan hun eigen sigaren te lurken. Een heel gek gezicht.”

Heb je zelf weleens meegedaan?

„Ha, ja. Ik heb toevallig laatst een lachworkshop gedaan. Ik vond dat er altijd heel raar uitzien. Dan begin je eerst met neplachen. Dat is heel vreemd. Ik moest echt even een drempeltje over. Maar uiteindelijk werd dat toch een echte schaterlach. Een bizarre ervaring. Dat was echt een leuke workshop.”

Hoeveel mensen kunnen jullie nu kwijt?

„In het pand zo’n honderd man. Maar er zit ook nog een heel terrein om het gebouw heen, waar we heel veel mensen kwijt kunnen. Wat mij betreft kan alles. Mijn vrouw sputtert dan even tegen. Het is wel even stressen als er ook veel mensen buiten bezig zijn, maar uiteindelijk blijkt dan dat het toch makkelijk past.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.