Vandalisme domper op feestweek Ulrum

Aan het begin van de feestweek in Ulrum hebben vandalen de straatversiering bij de hervormde kerk te grazen genomen.

Van de manshoge houten letters die samen het woord Hollywood vormen, zijn de Y en de W vernield, zo ontdekten omwonenden zondagmorgen. ,,We hebben geen idee wie de daders zijn’’, zegt Diny Meinardi van buurtvereniging D’Olle Kern. ,,Wel zijn er mensen die lawaai hebben gehoord en er reed een auto luid toeterend door het dorp.’’

Geen aangifte

Aangifte bij de politie heeft de vereniging niet gedaan. ,,Je doet er toch niets meer aan'', meent Meinardi. ,,Wij feesten rustig door. Maar je vraagt je wel af: waarom nou?''

Buurtbewoners zijn een paar maanden in touw geweest met de versierselen. Het thema van de feestweek is dit jaar Hollywood. In de straten rond de kerk zijn daarom camera's, filmrollen en Oscars te bewonderen.

Jonge drugsgebruikers

,,Dit is doodzonde'', vindt Annemarie Streelman van de Vereniging Dorpsbelangen Ulrum, die de feestweek organiseert. ,,Enorm asociaal gedrag. Schenk er alsjeblieft niet te veel aandacht aan''. Volgens Streelman was het de laatste tijd juist rustig in het dorp, dat eerder werd geteisterd door vernielingen in onder andere het Lotuspark en het Asingapark. Die werden in verband gebracht met een of meer groepen jonge drugsgebruikers.

Vorige maand kondigden politie en gemeente de Marne een offensief aan waarbij jonge drugsgebruikers en hun ouders huisbezoek van de wijkagent krijgen. Of er een verband is met het vandalisme van afgelopen weekeinde durft Streelman niet te zeggen.

De feestweek is zaterdag begonnen met de Halve Marathon Lauwersoog-Ulrum en en wordt zaterdagavond afgesloten met een 'Feel Good Festival' voor de jeugd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.