Achter deze panden ligt grond waarop de vastgoedbelegger twaalf bergingen wil bouwen.

Vastgoedbelegger houdt Oldambt aan afspraak; rechtszaak dreigt

Achter deze panden ligt grond waarop de vastgoedbelegger twaalf bergingen wil bouwen. Foto: DvhN

Havos Vastgoedbelegging b.v. uit Slochteren heeft de gemeente Oldambt gedagvaard. Ondernemer Han Vos wil dat Oldambt een afspraak nakomt.

Het gaat volgens zijn raadsman mr. Auke Doornbosch om een afspraak die vijf jaar geleden is gemaakt en waarvan de inhoud zwart op wit staat. ,,De handtekening van de vorige burgemeester (Pieter Smit/red) staat er onder.”

De karakteristieke panden Blijhamsterstraat 5 en 5a spelen in deze zaak een cruciale rol. De gemeente kocht deze panden voor twee ton van Havos. De vastgoedbelegger kreeg op zijn beurt de toezegging dat een deel van de grond achter de gevels van deze panden weer in zijn handen kwam.

,,Het gaat om 96 vierkante meter. De bedoeling is om op deze grond twaalf bergingen te bouwen. Deze horen bij de twaalf appartementen van Vos op de hoek Carolieweg/Blijhamsterstraat”, weet Doornbosch. ,,Vijf jaar wachten is lang. Vos is er flauw van en wil doorpakken.”

Volgens Doornbosch kan het lang duren voordat de zaak voor de rechter komt. ,,Het gaat hier niet om een kortgeding.” Het zou best kunnen dat het conflict nog voor een eventuele rechtszaak wordt opgelost.

Wethouder Erich Wünker (VVD) heeft de gemeenteraad maandagavond op de hoogte gebracht van het conflict, waarin de gemeente is verwikkeld. Inhoudelijk wil hij niet ingaan op de kwestie, omdat deze juridisch gezien onder de rechter is.

menu