Vechtsporters Delfzijl-Noord hebben weer een dak boven hun hoofd

Het zag er slecht uit voor de sporters van ATF Delfzijl. De club kwam afgelopen kerst op straat te staan, maar heeft inmiddels nieuw onderdak gevonden.

Vanaf deze maand kunnen de jonge sporters terecht in gymlokaal Het Rek in Delfzijl-West. ,,Niet helemaal ideaal, maar goed genoeg en we zijn er blij mee”, zegt Annet Klooster van ATF Delfzijl. ATF staat voor Alliance of True Fighters.

Dat ‘niet helemaal ideaal’ slaat op het feit dat ATF liever in Noord was gebleven. ,,We hebben te maken met jongeren die je niet zo gemakkelijk de wijk uit krijgt om te sporten. Maar dit gaat nog net. Het gebouw ligt aan de andere kant van de spoorlijn, niet zover weg.”

Tot aan de kerst trainde groep in de sporthal Imperial in Noord. Omdat de samenwerking op termijn op zijn einde liep, ging de groep op zoek naar een ander onderkomen en kwam terecht bij het leegstaande gymgebouw de Flambouw aan de Europaweg. Er lagen vergevorderde plannen, maar die werden niet op tijd ingediend bij de gemeente waardoor de overname van de Flambouw werd afgeblazen. Het gebouw wordt nu afgebroken. Tot overmaat van ramp werd de groep ook nog uit Imperial gezet naar aanleiding van een paar incidenten.

,,Dat was natuurlijk een ramp”, zegt Annet Klooster. ,,Sinds de kerst hebben we geen trainingen meer kunnen geven. Heel vervelend want we hebben wel de verantwoording op ons genomen voor de groep jongeren. Gelukkig kunnen we dankzij de gemeente Delfzijl nu wel twee keer in de week terecht in Het Rek en de trainingen hervatten.”

ATF Delfzijl richt zich voornamelijk op kansarme jongeren in Delfzijl-Noord. ,,Jongeren die je zomaar niet op een reguliere sportclub krijgt. We zijn heel laagdrempelig en doen meer dan trainingen geven alleen. We praten, signaleren problemen en proberen zelfvertrouwen te kweken bij onze doelgroep. Gelukkig kunnen we daar nu mee doorgaan”, aldus Klooster.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.