Veel belangstelling voor wonen in Havenkwartier

Onder grote belangstelling is zaterdag het officiële startsein gegeven voor het nieuwbouwproject in het Havenkwartier in Blauwestad.

Verschillende geïnteresseerden lieten zich informeren over de mogelijkheden. Voor de gelegenheid konden ze met een pontje oversteken naar het bouwterrein. Door kijkgaten in een houten geraamte van de huizenrij konden potentiële kopers vast van het uitzicht genieten.

De provincie Groningen stemde deze week in met het plan voor de verkoop van 95 kavels. Geveke gaat de huizen in de prijsklasse van 149.000 tot 200.000 euro bouwen. Het plan leidde tot commotie. Gemeenten in Oost-Groningen vrezen dat het plan ten koste gaat van andere woningbouwprojecten in de regio.

Aan de discussie die daarmee gepaard ging en gaat, werd zaterdag ook gerefereerd. Burgemeester Pieter Smit van Oldambt sprak van een zakelijk verschil van inzicht. ,,Het is van belang dat in Blauwestad iets gebeurt. We moeten nu bekijken wat dat betekent voor de rest van de gemeente en Oost-Groningen. Die discussie gaat we de komende tijd aan.’’

Gedeputeerde Henk Staghouwer wees op de opdracht die er ligt om in Blauwestad te bouwen. ,,Ik ben blij dat deze ontwikkeling nu kan plaatsvinden.’’ Die woorden klonken Harry Leggedoor van Geveke als muziek in de oren.

Zijn bedrijf moest lang wachten op het groene licht. Toen directeur Johan Koopmans van het projectbureau Blauwestad hem tijdens de feestelijke startbijeenkomst het woord gaf, vatte Leggedoor het moment samen in drie woorden: eindelijk, eindelijk, eindelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.