Veel bezwaren tegen MTB-baan in Zuidhorn

Welgeteld 21 insprekers lieten donderdagavond in Zuidhorn hun licht schijnen over het plan voor de aanleg van een mountainbike-parcours door het Joh Smit- en waterpark.

Onder hen waren aanzienlijk meer tegenstanders dan voorstanders. De wandelaars en fietsers die nu gebruikmaken van het park vrezen dat hun veiligheid in gevaar komt door de mountainbikers die straks overal in het park kunnen opduiken.

Kwetsbare ouderen

Emeritus-predikant Gerke Renting zei vanwege zijn gezondheid dagelijks een half uur te wandelen in het park. Hij noemde het tegenover zijn gehoor, bestaande uit de voltallige gemeenteraad, kwalijk dat de initiatiefnemers geen rekening hebben gehouden met kwetsbare ouderen die het park – vreest hij – straks mijden.

Zijn echtgenote Rennie Renting-van der Wal vroeg aandacht voor het park als domein van spelende kinderen, die zich niet veel gelegen laten liggen aan waarschuwingsborden. ,,Ik telde in het plan liefst twintig plekken waar het MTB-parcours de wandelpaden gaat kruisen.’’

Angst

Volgens de enthousiaste voorstanders is angst een slechte raadgever: ,,De Zuidhorner jeugd kan dit initiatief als alternatief voor voetbal en hockey goed gebruiken. Geef dit plan een kans.’’

Op maandagavond 18 december spreekt de gemeenteraad zich over het burgerinitiatief uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.