Veel meer mensen overnachten in Groningen

2017 is een erg goed jaar geweest voor het toerisme in Stad en Ommeland. Cijfers van Marketing Groningen tonen aan dat het aantal overnachtingen met 94.000 is gestegen in vergelijking met het jaar daarvoor. Ook waren er in 2017 zo’n 30.000 meer dagjesmensen dan in 2016.

Marketing Groningen laat weten dat de meeste buitenlandse toeristen nog altijd uit Duitsland komen. Doordat flink promotie wordt gemaakt voor Groningen in Polen, Groot-Brittanië, Denemarken, Frankrijk en Spanje is de verwachting dat ook steeds meer mensen uit die landen naar de provincie komen.

De cijfers laten volgens Marketing Groningen ook zien dat de in 2015 gestarte campagne om het Lauwersmeer onder de aandacht te brengen vruchten afwerpt. De organisatie is er trots op dat de verschillende toeristische websites door ongeveer twee miljoen unieke bezoekers zijn bekeken en dat drie belangrijkste toeristische apps 60.000 keer zijn gedownload.

Marketing Groningen wijst er bovendien op dat het VVV-kantoor op de Grote Markt nog steeds in de top drie staat van best bezochte VVV’s van Nederland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.