Veendam heeft 9 miljoen meer nodig voor ombouw De Langeleegte tot leer- en sportpark

De gemeente Veendam heeft voor de realisatie van het zogeheten sport- en leerpark op sportcomplex De Langeleegte 9 miljoen euro extra nodig.

In 2016 heeft de gemeenteraad ruim 14 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het sport- en leercomplex. Dat bedrag is niet toereikend blijkt nu. Volgens de gemeente gaat het om niet beinvloedbare kosten.

Bouwkosten fors gestegen

Zo zijn de bouwkosten door de aantrekkende markt fors gestegen. De Vereniging Nederlandse Gemeenten adviseerde vorig jaar al om voor huisvesting van onderwijs 40 procent meer uit te trekken.

De fusie van Ubbo Emmius en de Winkler Prins leidt tot extra kosten. Het leerlingenaantal is gestegen waardoor meer vierkante meters voor de huisvesting noodzakelijk zijn.

Ook zijn enkele extra wegontsluitingen in het plan opgenomen.     

Er moet 9 miljoen bij

De gemeenteraad wordt gevraagd 9 miljoen euro extra op te hoesten. Twee miljoen euro wordt terugverdiend door de gebouwen terug te verkopen aan de scholen.

Het Leer- en Sportpark aan de Langeleegte wordt een complex, waar de gemeente Veendam, Winkler Prins scholengemeenschap en sportclubs nauw samenwerken. Met de inrichting van het terrein (rond en in het voormalige voetbalstadion) is begonnen. In 2019 moet het complex in gebruik zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.