Veendam zet vrijwilligers in spotlicht

,,Jullie zijn het smeermiddel van de samenleving’’, zei burgemeester Sipke Swierstra zaterdag bij de huldiging van de Veendammer vrijwilligers van het jaar 2017.

Een warm applaus kregen de vrijwilligers, de lokale helden, die zaterdag in Hotel Parkzicht op het podium werden geroepen. Voor de twaalfde keer werd het evenement Compliment voor onze Lokale Helden gehouden. Een samenwerking tussen de gemeente, welzijnsorganisatie Compaen en de Rabobank die de prijzenpot had gevuld met in totaal 2750 euro.

Lovende woorden

Zeker 300 mensen uit heel de gemeente Veendam die als vrijwilliger actief zijn, zaten aan de lange rijen tafels in de grote zaal van Parkzicht. Ze kregen een feestelijke lunch aangeboden, met muziek en entertainment. De soep, broodjes en kroketten werden rondgebracht door opvallende obers. Wethouders en burgemeester, raadsleden en medewerkers van Coampaen en Rabobank. Swierstra: ,,Het hele jaar staan jullie klaar voor anderen en bedienen jullie als het ware de mensen. Vandaag worden jullie bediend.’’

Prijzen

18 inzendingen waren er dit jaar en vier prijzen te verdelen. ,,Een lastige klus. Dat kan ik u wel vertellen’’, aldus Swierstra die als eerste de aanmoedigingsprijs uitdeelde aan SV Veendam Atletiek G. Groep (’een kleine vereniging die altijd doorzet om mensen met een verstandelijke beperking te laten sporten’).

De derde prijs ging naar KNV EHBO Vereniging Wildervank (’zonder deze bekwame eerstehulpverleners kunnen evenementen niet gehouden worden’). Buurthuis Noord-West (’die van alles organiseert voor jong en oud’) ging er met de tweede prijs vandoor.

En de eerste prijs? Swierstra: ,,Die gaat naar vereniging Beste Buur. Een voorbeeld voor de rest van de gemeente. Beste Buur brengt mensen samen met laagdrempelige activiteiten. De vereniging is er niet voor één bepaalde buurt, maar voor heel Veendam.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.