Veendammer komt met eigen ‘Passion’

The Passion, het televisiespektakel over de lijdensweg van Jezus, wordt vanuit Leeuwarden uitgezonden. In Veendam wordt een eigen processie gelopen.

Drie kwartier duurt donderdag 13 april de plechtigheid door Veendam. Die is georganiseerd door Veendammer Maikel-Owen van Deest. Het is de eerste keer. ,,Als het aan mij ligt, wordt het een jaarlijks terugkerend iets’’, zegt Van Deest die alle christelijke kerken in de gemeente Veendam aanschreef mee te doen. ,,Gezien de reacties verwacht ik toch zeker een paar honderd mensen.’’

Voor iedereen

De afgelopen jaren liep een aantal Veendammers mee tijdens tv-registraties van The Passion zoals in 2014 in Groningen. Zo ook Van Deest. Hij kreeg de smaak te pakken. ,,Het is een waanzinnig concept.’’

Om 18.30 uur is het verzamelen bij de grote kerk in het centrum van Veendam. Iedereen kan aansluiten. Groepen moeten zich van tevoren melden.

Net als bij The Passion wordt ook in Veendam een groot kruis rondgedragen. Mensen die het kruis een deel van de route willen dragen moeten zich van tevoren melden bij de organisatie.

Muziek

De tocht door het centrum is 2 kilometer lang en eindigt bij Hotel Parkzicht waar ook de nazit is. In de grote zaal komt een groot scherm te hangen. Belangstellenden kunnen er om 20.30 uur gezamenlijk kijken naar de tv-registratie vanuit Leeuwarden. Voorafgaand en na afloop van de uitzending is er livemuziek met nummers van The Passion 2016.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.