Veendammer politici geven Dag van de Democratie tweede kans

Als enige gemeente in Oost-Groningen doet Veendam mee aan de Dag van de Democratie. Vorig jaar kwamen bitter weinig mensen. Dat moet dit keer anders.

In gesprek

Tijdens de Dag van de Democratie op zaterdag 10 september kunnen mensen op laagdrempelige wijze in gesprek gaan en in contact komen met raadsleden en het college van burgemeester en wethouders. Ze kunnen hun grieven voorleggen (er is een klaagmuur) of een complimentje uitdelen of aangeven wat er nog veranderd/verbeterd kan worden (er staat een wensboom).

PvdA-raadslid Yvette de Raad en Bert Kraan van GemeenteBelangen hebben de organisatorische touwtjes in handen. Ze broeden op mogelijkheden om meer mensen mee te laten doen dan vorig jaar. Toen kwamen er heel weinig mensen kennismaken met de lokale politici. Misschien lag het aan de vele buitenactiviteiten toen, aan het mooie weer. De Raad: ,,We pakken het in ieder geval iets anders aan. We zorgen sowieso voor meer reuring van te voren.’’ Behalve dat er meer reclame gemaakt wordt, gaan de politici die dag letterlijk ook naar buiten. Voor het gemeentehuis op het Raadhuisplein komt een politieke markt op de looproute van winkelend publiek. Mensen kunnen aanschuiven om met politici en ambtenaren in debat te gaan. ,,Gewoon een praatje maken kan ook.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.