Veendamse krijgt taakstraf voor oplichting

Een 35-jarige vrouw uit Veendam heeft vijftig uur taakstraf en drie weken voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen voor oplichting met haar stacaravan.

De vrouw bood vorig voorjaar haar stacaravan op camping De Belten in het Overijsselse Rheeze te huur aan op Facebook. Twee gezinnen boekten voor ongeveer een week vakantie in augustus.

Lege plaats

Toen een van de vakantievierders in juni alvast eens ging kijken op de camping, zag ze tot haar schrik een lege plaats. Ze deed aangifte van oplichting.

De Veendamse had de stacaravan in 2014 gekocht, maar bleek wegens huurachterstanden begin maart 2015 met caravan en al van de camping te zijn gezet. Bovendien was onderverhuren op de camping niet toegestaan.

Strafblad

De vrouw maakte zich niet voor het eerst schuldig aan oplichting. In 2010 werd ze voor grootschalige internetfraude veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. De proeftijd verliep in 2012, waardoor ze de straf nu niet alsnog hoeft uit te zitten. Wel woog de rechter haar strafblad mee. Hij volgde de eis van de officier van justitie.

,,Het is heel vervelend als je een vakantie boekt en dan ontdekt dat je alleen beschikking hebt over kale stoeptegels", zei de rechter. De Veendamse moet de gedupeerde gezinnen respectievelijk 500 en 350 euro schadevergoeding betalen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.