Veerbootkapitein Borkum roept bij vertraging extra trein op

De kapitein van de veerboot uit Borkum kan sinds kort een extra trein naar de Eemshaven oproepen als zijn boot aan de late kant is.

Reizigers zagen de trein bij wat tegenwind soms voor hun ogen wegrijden en moesten vervolgens een paar uur wachten op de volgende.

Dat duurde zo lang omdat er voorlopig nog maar een paar keer per dag een trein naar de Eemshaven rijdt (in aansluiting op de veerdienst).

Trein kan niet wachten, de volgende komt op verzoek

Die trein kan volgens Arriva niet op de boot wachten om de aansluiting op de intercity in Groningen niet te missen. Ook niet een paar minuten.

,,Maar na een telefoontje van de kapitein kan onze verkeersleiding de volgende trein – die eigenlijk niet verder zou rijden dan Roodeschool – nu wel laten doorrijden. Die vertrekt vervolgens binnen een halfuur.’’

Volgens Arriva is dat afgesproken met rederij AG Ems. Vertraging komt volgens een woordvoerder zelden voor. De belangstelling voor spoorlijn is groter dan verwacht. Het station ging eind maart open en werd later officieel in gebruik genomen door koning Willem Alexander.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.