Veertig mille voor Erfgoedpartners

Stichting Erfgoedpartners krijgt 40.000 euro van het Prins Bernhard Cultuurfonds voor het project digitalisering Collecties Groningen.

Daarmee krijgt Erfgoedpartners de helft van het geld dat het Cultuurfonds beschikbaar heeft gesteld voor verenigingen en organisaties in de provincie. Het festival Noorderslag is met een bijdrage van tienduizend euro uit het fonds de tweede ‘grootverdiener’.

In totaal worden 15 verschillende projecten op gebied van kunst, cultuur en natuur en wetenschap met een bijdrage gesteund. Het Cultuurfonds Drenthe steunt 38 projecten voor ruim 68.000 euro.

Voor de bouw van een wilgenkathedraal is aan de stichting Wilgenborg Blauwestad 5000 euro toegekend. De wilgenkathedraal moet een laagdrempelig ontmoetingspunt worden voor kunst en cultuur. In het voorjaar 2017 moet de kathedraal klaar zijn.

Een bedrag van 2500 euro wordt bijgeschreven op de rekening van het educatieproject Kunstberg. Stichting Beeldbepalend gaat in de Kunstberg met een educatieve kunstkar op bezoek bij jongeren die in het ziekenhuis verblijven.

Diverse muziekverenigingen in de provincie hebben ruim 16.000 euro van het fonds ontvangen voor de aankoop van instrumenten en kleding.

Het Cultuurfonds Drenthe stelt 5000 euro beschikbaar voor de organisatie van een symposium Bij&Berm&Biodiversiteit van de in 2017 jubilerende IVN Westerveld.

Stichting Kunstroute De Wijk-IJhorst krijgt 4.000 euro voor de tentoonstelling Landart. Stichting Filmhuis Emmen kan rekenen op 2.500 euro voor het aankopen van apparatuur. Aan de Stichting Filmhuis Meppel is eenzelfde bedrag toegekend.

Foto: Publiek van het muziekfestival Noorderslag. Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.