Verbouwing Gronings Stadhuis nog duurder door corona: CDA vraagt opheldering

Het Stadhuis in de steigers. Foto: Peter Wassing

De toch al kostbare renovatie van het Stadhuis in Groningen pakt door corona nog duurder uit, volgens burgemeester Koen Schuiling. Dat verbaast CDA-fractievoorzitter René Bolle, die er schriftelijke vragen over stelt.

Bolle vindt het ‘heel bijzonder’ dat de nieuwe raadszaal in het Stadhuis een andere indeling krijgt vanwege corona. ,,Ik heb nog nergens anders gehoord dat zoiets nodig is’’, stelt hij. Tijdens de Promotiedagen Groningen zei burgemeester Schuiling dat de looplijnen en afstanden in de zaal aangepast worden. Hij verwacht dat de verbouwing daarom duurder wordt, maar weet nog niet hoeveel.

‘Meerkosten kunnen evengoed voor andere bouwprojecten gelden’

De kosten van het vernieuwde Stadhuis zijn nu begroot op 19,3 miljoen euro. Dat is al bijna vier miljoen meer dan wat de gemeenteraad er in eerste instantie voor over had, brengt Bolle in herinnering. Hij vraagt het college of de verbouwing nu nog duurder uitvalt, waarom het ontwerp aangepast wordt en of de beoogde opleverdatum - eind 2021 - nog wordt gehaald.

Het CDA maakt zich ook zorgen over andere bouwprojecten in de stad. ,,De meerkosten rondom coronamaatregelen zouden evengoed kunnen gelden voor bijvoorbeeld scholen, cultuurinstellingen en sportaccommodaties’’, zegt Bolle. Hij wil van burgemeester en wethouders weten of dat inderdaad zo is.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen