Verdachte brand Ferdinand Bolstraat in Hoogezand blijft langer vastzitten

De 43-jarige verdachte van de brand van zaterdag in de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand blijft langer vastzitten. De man heeft meerdere verklaringen afgelegd.

‘Laten ze hem vooral niet vrijlaten’
Lees verder

Dat laat het Openbaar Ministerie Noord-Nederland woensdag weten.

Veel onrust

De 43-jarige man werd aangehouden na een nieuwe brand in een flat in de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand. Het afgelopen jaar zijn daar al diverse branden geweest. Dat heeft tot veel onrust geleid. Het is onduidelijk of de man - die zelf ook in die flat woont en lid is van de bewonersvereniging - ook verantwoordelijk is voor de andere branden.

Die begonnen met twee kleine branden in januari. De afgelopen weken werden meerdere auto’s en een papiercontainer in brand gestoken. Reden voor de bewoners een buurtwacht in de stellen met nachtelijke patrouilles. Zaterdagmorgen werd de buurt toch opgeschrikt door weer een brandstichting. Door hun 43-jarige buurtbewoner, blijkt nu. De man heeft deze brand - hij zou een tijdschrift in de brand hebben gestoken in de flat - bekend. Volgens zijn advocaat om zich te kunnen verplaatsen in een brandstichter.

Toenemende onrust

De politie en de gemeente Midden-Groningen troffen meerdere maatregelen na de toenemende onrust. Er werden onder meer camera's geplaatst. Die toezichtsmaatregelen blijven gehandhaafd, laat het OM weten. Ook het onderzoek naar de eerdere branden wordt voortgezet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.