Verdachte brandstichting Hoogezand is bewoner van flat en lid van bewonerscommissie

De 43-jarige man die wordt verdacht van de laatste brandstichting in een appartementencomplex in de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand is een bewoner van die flat. Hij zit ook in de bewonerscommissie.

Dat zegt zijn advocaat Iris Djordjevic (De Haan Advocaten). De verdachte heeft bekend dat hij een tijdschrift in brand heeft gestoken zaterdagochtend in de kelder van het woongebouw. Hij ontkent iedere betrokkenheid bij de eerdere reeks brandstichtingen in de buurt.

Betrokken

,,Hij stak het tijdschrift in brand om zich te verplaatsen in de brandstichter’’, aldus zijn advocaat. De man heeft het vuurtje zelf gedoofd en het tijdschrift meegenomen in zijn woning. Hij heeft zich volgens Djordjevic erg betrokken getoond bij de onrust rond de branden en heeft zich als lid van de bewonerscommissie van het appartementencomplex ook sterk gemaakt voor veiligheidsmaatregelen zoals de camera’s die eind vorige week onder andere op de hoek van de straat zijn geplaatst.

Eerder is in het gebouw een kozijn in brand in brand gestoken. Djordjevic: ,,Daar heeft hij niets mee te maken. We weten ook nog niet waar hij precies van wordt verdacht. We zitten nog in de onderzoeksfase.’’ Vanmiddag gaat de politie verder met het verhoor. Morgen loopt het voorlopige voorarrest af.

Alleen laatste brandje

De politie verdenkt de man vooralsnog alleen van het laatste brandje. De buurt wordt geteisterd door een reeks brandstichtingen, begonnen met twee kleine branden in januari. De afgelopen weken werden meerdere auto’s en een papiercontainer in brand gestoken. Reden voor de bewoners een buurtwacht in de stellen met nachtelijke patrouilles.

De politie houdt bijna continue toezicht in de buurt en heeft eind vorige week camera’s geplaatst op strategische plekken om nieuwe branden te voorkomen. Zaterdagmorgen werd de buurt toch opgeschrikt door weer een brandstichting. Door hun 43-jarige buurtbewoner.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.