De verdachte van de moord op een inwoner van de Groningse wijk Selwerd zit nog zeker anderhalve week vast. De politie heeft nog geen duidelijkheid over de toedracht en achtergronden.

De 39-jarige man uit Arnhem werd maandag aangehouden bij Steendam nadat eerder op de dag in Selwerd een 69-jarige man dood was aangetroffen in zijn woning aan de Vogelkersstraat. Hij wordt daar verantwoordelijk voor gehouden, maar heeft nog geen bekentenis afgelegd.

Steekpartij, of ‘ernstig geweldsdelict’?

Volgens buurtbewoners zei de politie maandagavond ter plaatse dat het slachtoffer zou zijn neergestoken. Zelf doet de politie daarover in het belang van het onderzoek geen uitspraken. Wel spreekt ze van een ‘zeer ernstig geweldsincident’.

De verdachte Arnhemmer zag zijn hechtenis donderdag bij zijn voorgeleiding aan de rechter-commissaris verlengd tot 23 juni. Dan beslist de raadkamer of hij nog langer vast moet blijven zitten ten behoeve van het onderzoek.

Nog geen duidelijkheid over achtergrond dader, en relatie tot slachtoffer

Ondertussen proberen het Openbaar Ministerie en de politie scherper zicht te krijgen op wat er zich maandagmiddag rond 14 uur precies heeft afgespeeld in de woning. Behalve op de toedracht richt het onderzoek zich volgens een OM-woordvoerster ook op de achtergronden van de verdachte en zijn relatie tot het slachtoffer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Groningen