Verdachte van branden Ferdinand Bolstraat nog elf dagen langer vast

Het openbaar ministerie heeft de voorlopige hechtenis van de 43-jarige Hoogezandster, verdacht van brandstichting in een flatgebouw aan de Ferdinand Bolstraat, vrijdag met elf dagen verlengd.

De verdachte, een bewoner van het flatgebouw aan de Ferdinand Bolstraat, is voorgeleid aan de rechter commissaris.

Afgelopen woensdag was de voorlopige hechtenis van de Hoogezandster, die zaterdag werd aangehouden, al met drie dagen verlengd. Dat gebeurde naar aanleiding van een kelderbrand, diezelfde ochtend.

Brandstichter

De advocaat van de verdachte heeft verklaard dat zijn cliënt de brand had gesticht om zich te verplaatsen in de brandstichter die eerder branden aan de Ferdinand Bolstraat had veroorzaakt. De verdachte ontkent betrokken te zijn bij alle andere branden die in de omgeving gesticht zijn.

Een woordvoerder van het openbaar ministerie zei deze week dat de verdachte ‘diverse verklaringen over de brand zaterdagochtend aan de Ferdinand Bolstraat heeft afgelegd’.

Extra toezicht

Het extra toezicht van politie en Midden-Groningen in de Ferdinand Bolstraat in Hoogezand blijven gehandhaafd. Het onderzoek naar de eerdere branden blijft doorgaan. Het belangrijkste doel voor gemeente, politie en Openbaar Ministerie is het doen ophouden van de branden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.