Verdere daling van uitkeringen in Groningen en Drenthe

Ook in augustus is het aantal WW-uitkeringen in Groningen en Drenthe gedaald. Dat is de zesde maand op rij, laat het UWV donderdag weten. Werkgevers in beide provincies blijken zelfs problemen te ondervinden bij het invullen van vacatures.

Het gaat daarbij om bedrijven in techniek, ICT en zorg. Zij hebben volgens het UWV de meeste moeite om geschikte kandidaten te vinden voor beroepen als software- en applicatieontwikkelaar, databank- en netwerkspecialist, elektrotechnicus, machinemonteur, elektricien, automonteur en zorgberoepen als arts, verpleegkundige en medisch praktijkassistent. Ook goede callcentermedewerkers, beveiligingspersoneel en docenten in secundair en hoger onderwijs zijn steeds lastiger te vinden.

Bekijk hieronder het aantal WW-uitkeringen per sector in Drenthe en Groningen

(Bron: UWV Nieuwsflits Arbeidsmarkt 2016)

Het UWV stelt dat de economie verder aantrekt maar zegt er bij dat het totaal aantal werkzoekenen nog wel groter is dan het aantal openstaande vacatures. Daarbij steeg het aantal WW-uitkeringen in de drie noordelijke provincies nog wel ten opzichte van een jaar geleden.

Groningen telde eind augustus 15.397 mensen met een WW-uitkering. Dat is 5,1 procent van de beroepsbevolking. In Drenthe gaat het om 14.319, bijna 6 procent van de beroepsbevolking. Het aantal uitkeringen in die provincie nam in augustus af met 57 en in Groningen met 216. Het UWV heeft de cijfers per gemeente in zowel Groningen als Drenthe op een rij gezet.

In heel Nederland ontvingen 426.637 mensen eind augustus een uitkering. In juli waren dat er 431.642. Niet alleen in het Noorden maar ook in alle andere provincies daalde de WW. Echter ook landelijk is sprake van een stijging als de cijfers worden vergeleken met die van een jaar eerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.