Verdubbeling N366 begint volgende week

Half oktober starten de werkzaamheden aan de N366 tussen Veendam en Nieuwe Pekela. De provinciale weg wordt daar verdubbeld en verbreed.

De weg wordt in de eerste fase van de werkzaamheden één keer afgesloten: in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 oktober van acht uur ‘s avonds tot zes uur ‘s ochtends. In dit weekend kan het verkeer geen gebruik maken van dit weggedeelte. Daarna kan het verkeer weer over de weg rijden. Dan geldt een beperkte snelheidslimiet van 70 km/uur. Het werk aan de weg zal in zijn geheel een jaar in beslag nemen.

Veiligheid

De N366 krijgt twee rijbanen met elk twee rijstroken. De verdubbeling van de weg is nodig vanwege het vele verkeer dat gebruik maakt van dit weggedeelte. Daarnaast wordt de weg verbreed, wat de verkeersveiligheid verbetert. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project N366 Veilig, waarbij de N366 wordt omgebouwd tot volwaardige autoweg.

Eerste fase

Van half oktober tot eind november vindt de eerste fase van de werkzaamheden plaats. De eenmalige afsluiting van de weg heeft te maken met maatregelen voor de tijdelijke nieuwe verkeerssituatie, zoals het aanbrengen van nieuwe markering. In deze periode kan verkeer geen gebruik maken van het weggedeelte. Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.