Verdubbeling van popscholen dankzij subsidie

Het gaat goed met de Rijdende Popschool. Zo goed dat het aantal popscholen in Groningen de komende twee jaar kan worden verdubbeld.

Dat succes wordt veroorzaakt door de toekenning van een subsidie van 80.000 euro voor twee jaar door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Ook het VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en het Scholten Kammingafonds leveren volgens Niels Steenstra van de Popschool een belangrijke bijdrage.

De Popschool begon ruim vier jaar geleden in Garmerwolde als vrijwilligersproject. Doel is om zoveel mogelijk kinderen, jongeren maar ook volwassenen kennis te laten maken met muziek. Deelnemers vormen onder begeleiding van een coach een bandje en gaan een aantal weken samen aan de slag. Op dit moment zijn in Groningen zo’n veertien popscholen actief. Dat aantal groeit nog steeds.

Steenstra vertelt dat veelal wordt geoefend in dorpshuizen, waar de bandjes gebruik mogen mogen maken van oefenruimtes.

Dankzij de nieuwe subsidie staat er de komende twee jaar een uitbreiding gepland van vijftien extra popscholen. De ambitie is om verder door te groeien naar zelfs veertig bandjes. Om dat voor elkaar te krijgen zoekt De Rijdende Popschool ook de samenwerking op met basisscholen en de gemeentes waarin ze actief zijn. De Rijdende Popschool geeft ook workshops. De toekenning van de subsidie was voor Steenstra een grote verrassing. ,,Dit was veel meer dan waar we op hadden durven hopen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.