Verenigd verzet tegen proefboringen Schier

schiermonnikoog Honderden Waddenliefhebbers en instanties als Waddenvereniging, Natuurmonumenten, en gemeente Schiermonnikoog zijn bij de Raad van State in beroep gegaan tegen het voorgenomen besluit om proefboringen naar gas uit te voeren bij het eiland

Staatssecretaris Martijn van Dam en minister Henk Kamp van Economische Zaken gaven eerder toestemming aan gaswinningsbedrijf Engie om ten noorden van Schiermonnikoog twee proefboringen uit te voeren ook al sprak een meerderheid van de Tweede Kamer zich er tegen uit. Minister Kamp houdt vast aan zijn besluit om de vergunningen hiervoor te verlenen. Dit stuit op onbegrip van veel eilandbewoners en waddenliefhebbers.

De bezwaarmakers stellen dat de Crisis- en herstelwet ten onrechte is toegepast. Hierdoor worden gemeente en andere overheden in deze procedure buitenspel gezet. Ook worden negatieve effecten op de natuur gevreesd.

De gemeente Schiermonnikoog en andere belanghebbenden hebben de Waddenvereniging gemachtigd om namens hen beroep in te stellen bij de Raad van State.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.